Sinds 2012 zijn wij trotse bezitter van het Super Supermarkt Keurmerk, hét keurmerk voor supermarkten als het gaat om verantwoord en duurzaam ondernemen. Onze lokale invulling van dit keurmerk ziet er als volgt uit:

Lokale betrokkenheid

De eigenaar van onze supermarkt, Bas van Meegen, is tevens voorzitter van Ondernemers Vereniging Vreeswijk. In deze hoedanigheid dragen wij ons steentje bij als het gaat om de evenementen en het gemeentebeleid binnen ons verzorgingsgebied. Daarnaast ondersteunen wij verschillende (sport)verenigingen die vanuit Vreeswijk opereren.

Stimulerend personeelsbeleid

Waar veel supermarkten een groot verloop laten zien in personeel, hebben wij ingezet op vaste gezichten in onze winkel. Veelal komt ons personeel zelf ook uit Vreeswijk, waardoor de lokale betrokkenheid van onze medewerkers veel groter is. Wist u dat 80% van het personeel wat met ons de winkel opende in 2011 nog steeds werkzaam is bij ons?

Onderscheidend assortiment

Wij onderscheiden ons van de grote supermarktketens door veel lokale producten. Maar ook voor biologische producten hebben wij met ons ons biologisch huismerk “Biotime” een mooie oplossing voor u.

Duurzaam met energie

Voor de opening van onze supermarkt in 2011 is onze winkel voorzien van zeer energiezuinige koelingen, met zogenaamde dag afdekking. Daarnaast is onze verwarming aangepast, waardoor deze minder energie verbruikt. En ook niet onbelangrijk: wij gebruiken 100% groene energie, geleverd door Greenchoice.

Veiligheid en preventie

Onze supermarkt is voorzien van continu camerabewaking, zowel opvallend als onopvallend. Zo waken wij over onze, maar ook over uw veiligheid.

Afvalinzameling en reductie

Derving, het weggooien van voedsel, blijft voor elke supermarkt een probleem. Zonder derving hebben wij ook niet genoeg voorraad, dus helemaal zonder derving kunnen wij niet. Door slimme stuks inkopen op vers gebied en door een goed inkoop en afprijs beleid blijft ons dervingpercentage onder de 1%. Daarmee zitten wij ruim onder het landelijke gemiddelde van 1,8%.

Transport en logistiek

Om zoveel mogelijk transportkosten uit te sparen komen vrijwel alle fabrikanten gezamenlijk in 2 vrachtwagens langs: 1 gekoeld en 1 droog transport. En dat is natuurlijk goed voor het milieu!

Actiefolder per mail ontvangen?

Schrijf uzelf in voor de nieuwbrief!